luni, 13 octombrie 2014

TALENT -HAR!


De mica iubea frumosul , Cand era pe la varsta de 4 -5 ani ,parintii .au observat ,ca la cartile de colorat nu depasea spatiu . Se incadra perfect in chenarul facut special de pentru a dezvolta spiritul de observatie ,copiilor .Mai tarziu ,a inceput sa faca mici picturi . Potrivea culorile in asa masura incat chiar si la aceea varsta frageda desenele capatau viata . Camera ei era decorata de tot ce tinea de frumos . Iubea la varsta aceea roz mov si galben Intrand la scoala ,parintii au dat-o la Scoala de Muzica la sectia Pictura .A inceput sa isi cultive talentul sub indrumarea unei invatatoare care i-a vazut talentul .Apoi in ciclul gimnazial .a continuat cu pictura sub indrumarea profesului de desen .Inca nu isi definise stilul



.Picta deopotiva portrete , imagini inspirate din natura. Picturile erau puse la panoul de onoare al scolii . Intr-o zi . in scoala a venit o delegatie de profesorii din Olanda . Au vazut picturile elevei si au ramas uimiti de talentul ei Erau portrete care exprimau : tristete ,emotie ,bucurie . Au ramas uimiti de talentul ei. :Unul dintre ei a intrebat:
_Cine a facut portretele? I s-a raspuns:
- O eleva din clasa a 6a . A fost chemata sa fie vazuta . Micuta s-a asezat in banca si in timp ce ei vorbeau despre arta ,i-a pictat intr-un tablou pe toti .Vazand surpriza ,pentru ca nu se asteptau . au vorbit cu conducerea scolii sa participle la un concurs international de pictura. Fetita a desenat in fata juriului ceva nedefinit ,de mare valoare . A luat premiul intai ,fiind numita de critici ,, Micuta Picaso,, Asa a inceput ascensiunea ei catre frumos ,estetic ca valoare ,abordare ,a stilului . A urmat Liceul Tonita apoi Facultatea de Arte Frumoase. In paralel a facut Consevatorul , sectia de Etnogafie si folclor. Acasa la bunica sa a transformat o camera intr-una tipic taraneasca. Iubea folclorul. A terminat ambele facultati ,cu note maxime . Nu si-a definitivat stilul in pictura . picta ,portrete , imagini din natura. Participa la vernisaje internationale unde era apreciata Si-a deschis un atelier de pictura. Era tare iubita . Si colabora cu Muzeul Satului din Bucuresti , si Sibiu.
Promova valorile traditionale romanesti. Cand imbraca portul popular era asa de mandra incat bucuria i se citea pe chip .
Sa iubesti frumosul sub toate aspectele ei este deviza ei.
Sfarsit
DIA NICO!

2 comentarii:

Unknown spunea...

Dumnezeu sa te Binecuvateze!

Unknown spunea...

Va multumesc pentru apreciere ,domnule Florian Sipanu!