sâmbătă, 4 octombrie 2014

Comoara din suflet


Nu s-a gandit nicio clipa ca ziua ce va urma sa fie ii va schimba destinul pentru totdeauna . Se trezise binedispus.Chiar incepuse a fredona o melodie demult uitata ,in timp ce facea cafeaua . Zambea ca pentru sine ,pentru ca nu isi putea explica de unde aceasta bucurie ,ce nu o mai avusese demult timp decand .... O tristete pe,chipul ,i-a aparut dar a alungat-o repede . S-a dus degraba la combina si a pus cd preferat al iubitei lui I se facuse dor de ea .desi era fericit ,brusc a simtit nevoia sa asculte piesa ei preferata .,,Woman in love ,, Mereu isi reprosa ca fiind medic nu a putut sa o salveze A murit in bratele lui. S-a grabit sa isi bea cafeaua pentru ca intra de garda 24 de oreO simtea atat de aproape pe Ana incat avea impresia ca ii aude vocea . Ziua a fost usoara fara evenimente deosebite .La ceasurile doua din noapte , a venit o urgenta . O femeie insarcinata in 8 luni . cu multiple trumatisme .
. A preluat-o imediat .Cand i-a dat parul la o parte ,a avut un soc Semana cu Ana ,si fara sa isi dea seama le-a spus colegilor .E Ana! E Ana ,! O Doamne ,! Sa traiasca ! A dus-o imediat in blocul operator .Fiind vorba de o femeie insarciata s-a format o echipa de medici . I-au curatat toate ranile . Mare bucurie in sufletul lui cand colegul lui ginecolog i-a spus ca fatul e bine . Problema se punea insa la mama careia i s-au descoperit probleme cardiace. Dupa cinci zile de spitalizare , gravida a fost externata. Femeia nu avea o viata tocmai usoara . Se vindea pe bani ieftini pentru ca avea un sot betiv care nu aducea niciun venit in casa Daca nu aducea suma stabilita stia ce o asteapta .. Medicul care a ingrijit-o a prins drag de ea . Se gandea mereu la ea.. Dar iata ca providenta ,i-a adus din nou impreuna Venind obosit de la munca ,dupa 24 de ore in care a avut cazuri grave . se indrepta spre casa cu gandul sa faca un dus ,sa manance ceva daca va putea si sa doarma . Cu gandul la ce vroia sa faca ,in fata masinii ,i-a aparut din padure . o femeie cu hainele sfasiate si cu hemoragie .A pus frana.A luat femeia in brate si a demarat in tromba cu ea spre UPU . Si-a anuntat colegii sa pregateasca sala de operatie . Era femeia pe care o iubea in taina . si ii aducea aminte de Ana . Femeii ii venise sorocul sa nasca dar din cauza hemoragiei ,si a inconstientei nu isi daduse seama . Cand au ajuns la spital . colegii il asteptau .Au preluat femeia .Sala de operatie era pregatita . A intrat si el in sala impreuna cu colegii lui . I-au facut femeii cezariana . In permanenta colegul lui cardiolog ii monitoriza activitatea cardiaca pt ca stiau ca sufera cu inima . A nascut o frumusete de fetita de 3 kg si 51 de centimetri .Au oprit hemoragia si au stabilizat-o. A dus-o la terapie intensive . Medicul ce o iubea .a vorbit cu colegul lui sa ramana el in continuuare de garda pentru a ii fi aproape si a o ajuta . A fost linga ea cand a deschis ochii .si a vazut totul alb in jur Primele ei cuvinte au fost ,:
-Sunt in Rai! O Doamne am ajuns in Rai ,si tu esti ingerul meu .!Medicul i-a spus :
Stii ,ca ai nascut Ai o fetita de 3 kg si 51 de cm .Cum vrei sa o cheme? O lacrima in coltul ochiului i-a aparut ,l-a prins de mana si a intors capul spre fereastra unde soarele zambea pe cerul senin . Dupa o perioada de tacere . ,femeia il intreaba :
-Cum o cheama pe iubita ,sotia ta??Barbatul a strans-o puternic de mana si i-a spus:
- O chema Ana .!
-De ce spui ca o chema ,intreaba mirata.
-Pentru ca numai e. A murit demult in bratele mele si eu nu am putut sa fac nimic
Femeia a oftat si a zis :
Bine ,Atunci o va chema Ana . Medicul a intrebat-o :_
Nu vrei sa o cheme si Maria ?Femeia a zambit si i-a zis zambind :
-Daaaaaa! Ana Maria ...Cand i-a fost adusa fetita sa o alapteze . chipul ii radia de bucurie . Inima medicului radia de fericire .pentru ca o iubea in taina .
A intrebat-o :
Nu vrei sa chem pe cineva ca sa recunoasca fetita ? Femeia s-a intristat si lacrimile a inceput sa ii curga pe obraji :

-Pe cine vrei sa chem .??Pe nemernicul ala care m-a fortat sa devin femeie usoara pana in ultima clipa de sarcina . Daca nu aduceam banii ma astepta bataia . Nu vreau sa vad pe nimeni . Cand ti-am sarit in fata eram cu un client .Femeia s-a oprit din plins si a zis:
- Te rog ,fa-i analizele micutei mele . O! Doamne ajuta-ma sa nu ia vreo boala. Doamne...! Medicul s-a asezat pe pat .A mangaiat-o pe par si i-a spus ca i-a facut toate analizele micutei. Femeia a zambit si i-a luat mana sa i-o sarute. El s-a ferit si i-a pus in palme certificatul de nastere A trecut fetita pe numele lui .pt ca micuta sa aibe un nume ,Cand femeia ,a vazut in dreptul numelui tatalui ,Mircea Teodorescu si al mamei Simionescu Simina , a inceput sa planga . Medicul s-a dus acasa sa dorma dupa 48 de ore de munca .A dormit insa putin. fiind cu gandul la Simina si la micuta Ana. Cand a ajuns la spital ,avea un buchet mare de flori ,si un ursulet mare de plus .Ana era treaza in patutul ei Cand medicul a luat-o in brate ,l-a apucat de degetel Ea statea in pat uitandu-se la buchetul de flori (numai primise in viata ei un asa buchet de flori) Era trista . Fara sa astepte ca el sa o intrebe ,ea a inceput sa vorbeasca:
- Ce o sa fac eu cu micuta ? Incotro sa o apuc?? Unde sa ma duc? Stia de la ea ca nu e casatorita cu nesuferitul ala asa ca i-a zis:
- Simina ,hai acasa draga mea! Femeia l-a privit mirata:
-Cum sa merg la tine?! 
Simina te iubesc ,a zis doctorul 
.-Vrei sa fi sotia mea???? Cum zice femeia . Tu ma ceri in casatorie?Nu sunt demna de tine.Am un trecut urat .Mi-e sila de mine . 
-Da ,zice medicul Vreau sa fi sotia mea Vei fi doamna Teodorescu Simina
Te iubesc Simina! Cand le-a externat pe cele doua printese, le-a dus direct acasa . Cand Simina a vazut camera micutei ,s-a intors catre Mircea si i-a spus:
Niciodata nu imi va ajunge timpul ca sa iti multumesc pentru tot ce faci.
S-au casatorit, nasi fiindu-le colegul lui Mircea cu care a facut schimb atunci cand ea a nascut si el a facut dubla garda . Simina a facut liceul la seral . A facut o scoala postliceala de asistent medical ,si acum lucreaza alaturi de sotul ei la UPU.
Intr-o dimineata in timp ce isi beau cafeaua Simina i-a zis lui Mircea:
-Dragul meu vreau sa dau la medicina si sa devin medic pediatru Ana care acum are 4 ani a zis:
Si eu tatiiii vreau sa ma fac doctorita ca tine si ca mami.Mircea si-a luat fetita in brate si si-a imbratisat sotia spunand ,, Va iubesc comorile mele!!!
DIA NICO!

Niciun comentariu: