luni, 20 octombrie 2014

Fericirea apare cand nu te astepti



Se credea atotstiutor. Pe oriunde se ducea afisa un zambet ironic si te privea cu superioritate, lasandu-si cu un gest mecanic ochelarii pe varful nasului. Asa se afisa in lume avand un aer plin de grandomanie. Dar in afara mediului social, in care se invartea si unde ajunsese  trudind , era el, cel adevarat : un om sesnsibil si plin de caldura sufletasca . Intr-o noapte ,venind de la munca istovit, s-a impiedicat de ceva . In scara blocului era o tanara fata  batuta , cu un ochi vanat .A intrebat-o daca o poate ajuta cu ceva. Fata a dat din cap ca nu si s-a chirchit intr-un colt, privindu-l temator . Nu a mai insistat .A urcat in apartamentul sau si  s-a asezat in fotoliu  sa se relaxeze dar,  parca un gand nu ii dadea pace . Cand a coborat scarile sa ii aduca ceva de mancare a gasit-o plangand. Avea genunchii adusi la gura si telefonul deschis la mesaje .Privind pe ecran barbatul vazu ca femeia primise telefoane de amenintare . ,,Vino, fa acasa ,ca sa iti dau omorul !Tot te gasesc si atunci, sa vezi ce iti poate pielea !!!
I-a luat telefonul si  a scos cartela din el. A pus –o apoi in buzunarul de la camasa si i-a dat mana fetei ajutand-o sa se ridice. I-a propus sa  inopteze la el . Fata s-a impotrivit ,se gandea ,,,off ,sar din lac in put ,, Dupa multe ezitari insa gandindu-se ca o canapea este mai buna decat cimentul rece din scara blocului, a aceptat sa mearga cu el. Se gandea ca nu are ce sa i se intample mai rau . A intrat in casa timid. Ii era si jena sa atinga podeaua . Barbatul i-a spus sa se faca  comoda pana cand el  va pregati ceva de mancare . Simtea o bucurie imensa , asa era el, de felul lui, omenos , insa cei din jur il percepeau  ca pe un barbat glacial , dur ,care nu permite nici o abatare de la drumul drept. Sa revenim insa la fata noastra ... Cand s-a intors sa o cheme la masa , ea dormea  facuta ghem in fotoliu cu parul negru ca pana corbului atarnandu-i  pe bratul  fotoliului.
A luat o patura din dulap si a vrut sa o inveleasca. Atunci un nasture de la bluza s-a desfacut  lasand sa se vada niste vanatai ce aminteau  ultima bataie primita .
A stat treaz aproape toata noaptea aceea , motaind  intins pe canapea . La un moment dat l-a furat somnul, si ca prin vis a auzit-o pe femeie gemand .S-a ridicat in mare graba  din pat , a ingenunchiat langa ea si a observat ca isi tinea mainile incrucisate peste abdomen si acesta i se umflase. Si-a dat seama ca femeia din fata lui, batuta si traumatizata  era insarcinata .A doua zi si-a sunat secretara si  i-a dat ordin sa anuleze toate intalnirile ,sa preia ea tot si sa i le trimita pe mail
Dimineata, fata s-a trezit si a facut un dus.Vazand-o iesind de la baie infasurata in halat, barbatului i s-a parut  tare draguta .
I-a spus fetei ca i-a facut  programare la ginecolog , sa vada evolutia sarcinii .
Cat fata a ramas la ginecolog, el a bagat cartela in telefon si,  bineinteles, mesajele de amenitare  au inceput sa curga iar. Fa ai plecat cu pruncul in  burtoiul tau ,cine stie cu cine e facut! Sunt pe urmele tale . nenorocito!! A scos cartela din telefon Sarcina era evoluata , mai avea putin si fata trebuia sa nasca Medici i-au spus ca are si cateva coaste rupte .
Doctorul ,l-a intrebat ,cand a cunoscut-o si daca e copilul lui .I-a spus ca nu, dar ca in curand va fi . A adus-o acasa , a instalat-o in camera in care ea  i-a spus ca ii placea  din cauza privelistii.
S-a dus apoi inapoi la serviciul pentru ca avea o intalnire cu o delegatie de straini .Era acelasi om glacial ,calculat perseverent si strainilor din delegatie le-a placut asta .  Nu prea a auzit el nimic din ce s-a vorbit la acea sedinta, gandul lui era acasa la ea .Pentru prima data simtea ca are pentru ce trai. Cand s-a intors acasa .a gasit-o cocotata ,pe un scaun chinuindu-se sa puna niste farfurii in dulap . A lasat  diplomatul la usa si s-a repezit sa o ia in brate . A simtit cum bebelusul ii da cu piciorul in burtica . A asezat-o pe canapea si a dojenit-o. Ea i-a spus ca nu poate sa stea asa ,sa profite de bunatatea lui ,trebuia sa faca si ea ceva. Barbatul i-a mangaiat timid  abdomenul si iar a simtit cum bebelusul i-a miscat fetei in burtica. Era cel mai fericit om .
Intr-o zi, in timp ce el era la munca , cineva a sunat la usa. Fata era singura in casa .A deschis usa nimic , doar un plic fara semnatar. A deschis plicul si cand l-a citit i-a inghetat sangele in ea de spaima : ,,Stiu unde esti,  sunt sub geamul tau, in blocul in care stai . Fata ,a dat perdeaua putin la o parte si l-a vazut. Sunt pe urmele tale acum ca stiu unde stai .A lasat biletul sa ii cada pe covor si-a adus picioarele la gura si se legana tremurand . Asa a gasit-o el  cu lacrimile curgandu-i pe obraji .A intrebat-o daca ii era rau . Fata nu  a raspuns ,Atunci el a luat scrisoare ,si a inceput sa citeasca . S-a dus la fereastra l-a vazut,  era tot acolo . l-a pozat ,si a doua zi a chemat la el pe un prieten bun, detectiv particular si i-a cerut sa il urmareasca pe barbatul din fotografie.
 Intr-o alta noapte s-a trezit brusc auzind gemete in baie.   Fetei i se rupsese apa . A luat-o in brate ,a chemat un taxi care a venit in mai putin de 5 minute si a cerut sa ii duca la cel mai apropriat spital .A nascut doua fetite gemene carora le-a pus numele Olivia Maria ,si Raisa Georgiana.Le-a declarat pe numele lui pentru a le proteja . .L-a  sunat apoi pe individul cu mesajele si l-a chemat  intr-un loc public Au vorbit ca intre barbati. I-a prezentat dovezile si i-a pus in mana un  plic consistent cu bani  cerandu-i sa dispara din viata lui si a femeii pe care o iubeste, pentru ca altfel risca sa infunde puscaria pentru amenintare si vamare corporala grava .A doua zi batausul  a fugit din oras. Cat timp ea  a fost cu fetele in spital ,el acasa a pregatit camera micutelor ,o camera de printese.
Inainte de a le scoate din martenitate , a intat pe usa cu doi ursuleti mari de plus ,si cu un imens buchet de flori in care era o cutiuta cu un inel . Cand medicii i-au pus fetitele in brate ,a fost cel mai fericit om Se simtea cel mai fericit tatic ,Erau fetele lui
A pus apoi fetele in bratele mamei.
A luat buchetul si l-a pus in vaza cerandu-i apoi fetei sa inchida ochii. S-a apropiat tiptil si i-a pus in mana cutiuta . Cand a deschis-o apoi in fata celor prezenti in salon , barbatul a ingenuchiat si i-a spus fetei:  Vrei sa fi sotia mea? Te-am iubit din prima clipa ,iar cand am tinut fetele in brate m-am simtit cel mai fericit barbat. A asteptat cu emotie raspunsul ei . I s-a parut o eternitate. Da vreau sa fiu sotia ta si eu te iubesc! In aplauzele celor pezenti el a luat inelul si i l-a pus pe deget A sarutat-o si i-a spus ca e viata lui , ca o iubeste enorm . Si ea i-a  spus ca simte acelasi lucru  pentru el si l-a sarutat cu drag.


Sfarsit!

DIA NICO

Niciun comentariu: