joi, 9 octombrie 2014

Poienita dintre munti


Si-a luat sevaletul si trusa cu culori in speranta ca va putea creea ceva ce lumii sa placa si apoi siesi .Nu avea idee ce o sa iasa . Mergand agale pe cararea muntelui ,se opri intr-o poienita splendida . In fata i se infatisa o imagine la fel de splendida . (muntele in toata splendoarea lui ) Era dimineata pe la ceasurile 10 cand s-a oprit pentru a-si intipari in minte splendidul tablou ,pentru ca apoi sa il reproduca intocmai ,S-a intors din nou la mica poenita .Si-a instalat sevaletul si a inceput a creea contur creatiei ,dandu-i forma stil si aer ,pentru a transmite . ( a inceput prin a da forma muntilor ,si a continuat cu superbele casute taranesti ,rasfirate ici si colo , o magica creeatie ). In jurul lui se stransesera cativa turisti care tot privindu-l exclamau,, Wow it is wonderful!" S-au asezat linga el pe jos si priveau fascinate ,cum mana lui dadea culoare fara isi dea seama unei imagini care incet incet prindea viata . Era magie ceea ce facea el desi nu isi dadea seama .Cand tabloul a fost gata , unul dintre straini a vrut sa il cumpere . Pictorul pana atunci abia ii observase ,fiind concentrate intrutotul pe ceea ce mana lui facea .

Cand a fost intrebat daca vrea sa vanda , nu a stiut ce raspuns sa dea .Niciodata nu s-a gandit sa vanda .Pentru el , picta ,era un refugiu ,ooaza de liniste . Isi incarca bateriile pentru ce avea sa afle .. A fugit din viltoarea vietii cotidiene pentru a uita pret de o clipa de cumpana la care viata l-a supus .Intr-o dimineata s-a simtit rau .A pus totul pe seama oboselii . Nu a dat importanta .Nu dupa mult timp a inceput sa i se impaienjeneasca vederea . Lucra la o companie multinational ,si la o intevedre cu o delegatie de canadieni i s-a facut rau .A cazut . Colegii au sunat la salvare .. A ajuns foarte repede .A fost supus la un set de analize .Prin toata nebunia asta a trecut singur . Celor de acasa le-a spus ca e intr-o delegatie ,iar colegilor le-a interzis sa sufle un cuvant .A fost supus la investigatii amanuntite . Verdictul a fost unul devastator , ,,tumora celebrala inoperabila,, Toate acestea le-a spus turistilor . Oameni necunoscuti ,care nu il compatimeu ,ii apreciau valoarea artei ce o creea fara ca el sa puna prea mult pret ,insa in subconstientul lui picta cu sufletul .
Unul din admiratorii lui i-a propus sa mearga cu ei la Viena ,pentru investigatii mai amanuntite .Ceea ce i-au spus medicii romani i-au spus si cei austricei .Picta zile intregi cate 8 ore pentru a uita . Pritenii lui au strans tablourile lui si i-au organizat fara sa stie un vernisaj ,,Romania Un Colt de Rai,, Erau expuse ,picturi diverse: ,,Un camp cu flori de maci ,,Un cos cu zmeura ,, Tarancuta ,, Babele si Sfinxul la Apus ,,
Cand a vazut vernisajul si succesul care l-a avut ,din cauza emotiilor i s-a facut rau si a fost transportat la spital .Cand si-a mai revenit prietenii lui i-au spus ca tabloul cu Sfinxul si Babele la Apus ,a fost cumparat de un om de afaceri arab pentru o suma fabuloasa . L-a rugat sa depuna banii in contul lui pentru ca vrea sa deschida o fundatie daca va mai apuca . Pe patul de spital ,a scris un bilet catre familia lui i-a rugat pe prietenii lui sa inmaneze scrisoarea ,si sa ridice fundatia pentru copiii talentati cu potential. S-a stins intr-o zi superba de vara .
Ultima lui dorinta a fost sa fie ingropat la poalele celui mai inalt brad din acea poienita ,si la radacina sa ii puna flori de camp.
Au venit impreuna in Romania .Au ajuns la adresa parintilor de acasa , Le-au spus ca el numai este si le-a inmanat plicul .Parintii cu ochii inlacrimati si cu vocile sugrumate de durere au inceput sa citeasca biletul .
,,DRAGI MEI
In scurt mea existent pe pamant , Dumnezeu mi-a oferit multe bucurii ! Orice inceput are si un sfarsit .! Viata merge inainte . Eu voi fii cu voi mereu ! Sarut mana mama ,Sarut mana tata! Eu acum plec intr-o calatorie fara intoarcere , Voi fi cu voi mereu.! Va iubesc ! Fiul vostru!
Parintii ,asa in neputinta ,au urcat culmea muntelui ,ajutati de prietenii lui. Cand au ajuns la falnicul brad , batrana mama , a sfasiat pamantul de durere . Prietenii lui s-au mutat definitive in Romania si pentru bietii batrani ei au devenit familia lor
Au creat fundatia ce promoveaza tinere talente , cu numele lui Andrei!
DIA NICO!

2 comentarii:

Vasi spunea...

Iar m-ai facut sa plang Dia...

Unknown spunea...

Multumesc de apreciere!