miercuri, 22 octombrie 2014

Neprevazutul vietii




S-a asezat la birou dupa o interventie grea , Era medic la Spitalul de Urgenta . Obosita fiind si a dat o suvita de par dupa ureche . Ochii i-au cazut pe fotografie ce o asezase in coltul drept al biroului in asa fel incat sa fie vizibila din toate unghiurile . Era o fotografie cu fetita ei in varsta de 7 ani, rodul unui viol  S-a rezemat de fotoliu si inchizand ochii a rememorat, a cata oara, acele momente de groaza Isi amintea ca in aceea zi de vara era ziua de nastere a unei prietene .Era asa de nerabdatoare sa mearga... Probase nu stiu cate tinute . Nimic nu era pe placul ei . In final a optat pentru o roche vaporoasa de vara, inflorata ,simpla in nuante de verde, ce ii puneau ochii in evidenta . Parul si-l prinsese intr-o coada lejera la spate cu o panglica din acelasi material. Cand a aparut la petrecere, toata lumea a amutit . Era o adevarata apartie . Toate fetele erau imbracate extravagant , machiate strident... Ea statea retrasa intr-un colt si privea tot ce se intampla in jurul ei .. Gazda a venit cu doua pahare de bautura in mana . Au ciocnit de la multi ani si, nefiind obisnuita cu bautura , s-a ametit rau .A inceput sa rada din orice si parea ca toata lumea e a ei .
Baietii au inceput, fireste, sa ii faca propuneri indecente, incercand sa profite de starea ei confuza data de alcool .Gazda i-a zi unuia dintre baieti:
- O vrei ?! Daca da ,ia-o ! Sus pe dreapta ultima camera. Baiatul a luat-o pe sus fara sa mai astepte sa i se zica a doua oara . Ea nu parea a realiza ce se intampla decat in momentul in care a fost trantita pe pat .S-a luptat cu el .L-a lovit ,dar el fiind mai puternic, nu avea cum sa opuna rezistenta . Cand s-a trezit era singura in camera . .Totul pe ea era sfasiat. A cautat niste haine in dulapul din camera . S-a imbracat la repezeala si a zbughit-o pe usa fara a mai spune nimanui nimic . Dupa catva timp insa a inceput sa se simta rau. S-a izolat de toata lumea . A inceput sa se ingrase Cand a fost la doctor . a aflat ca e insarcinata in 5 luni . Toti o intrebau ,ce a patit ,ea le raspundea tuturor ca e pe fond de stres . Cand a dat bacalaureatul intrase deja in luna a 8a . Trebuia sa nasca dintr-un moment in altul . A dat cu bine toate probele . A nascut chiar in ziua afisarii rezultatelor, o fetita de toata frumustea care a tipat din prima . A primit nota 10 la nastere . A urmat apoi facultatea de medicina . Nu avea timp de distractii Avea si serviciu facea si facultate  si avea grija si de micuta ei Daria Maria. Desi era curtata , pentru ca, intre timp devenise o femeie frumoasa  , ea  respingea pe toti barbatii din viata ei .A trezit-o din visare vocea asistentei :
-D-ra doctor o urgenta .! 
_ Despre ce e vorba?Asistenta ii spuse:
Accident rutier . Victima un baietel de 4 ani cu multiple rani. A preluat copilul si l-a dus direct in sala de operatie .Avea multiple plagi .A fost intubat imediat . A stat langa micut pina la orele 3 din noapte cand a dat semne de viata . Obosita s-a dus catre barbatul care statea cu capul in maini . Omul umpluse deja doua scrumiere  cu chistoace de tigari. L-a batut usor pe umar si i-a spus: 
-Pericolul a trecut . Puteti sa mergeti 5 minute sa vedeti copilul.. Cand barbatul si-a ridicat privirea amandoi au ramas nemiscati. Ea a inceput sa tremure de oboseala si soc. Era baiatul de atunci ,care o violase, 
acum barbat in toata puterea cuvantului. Era tatal fiicei ei. El a ramas mut de uimire . A imbatisat-o si a multumit cerului ca i-a fost salvat copilul . Ea s-a retras din imbratisarea lui ,s-a dus in cabinetul ei si a dat frau liber lacrimilor . A adormit in cabinet . Nici nu a auzit usa deschizandu-se . Era el cu un buchet de flori . A vrut sa ii multumeasca pentru ca i-a salvat baiatul unicul si cel mai pretios lucru din viata lui, ce ii ramasese de la sotia lui care i-a murit la nastere A ramas minute in sir cu usa deschisa cu privirea atintita pe fotogafia de pe biroul doctoritei. Asemnarea dintre el si fetita era izbitoare . A lasat florile pe pat si a ingenuchiat tinand fotogafia micutei la piept parca implorand ieratrea acesteia . Asa l-a gasit doctorita . implorand intruna: Iarta-ma ! Iarta-ma!
I-a facut un calmant si l-a culcat pe patul din cabinet . Barbatul vorbea in somn si repeta intruna: e fiica mea! Ce am facut ?! Intre timp ea a plecat acasa, lasandu-i indicatii precise asistentei ,sa fie sunata la orice ora . Nu a fost nevoie . El s-a trezit singur si a plecat acasa , nu inainte de a mai privi inca o data poza .
A doua zi doctorita ,si-a luat fetita la serviciu ,stiind ca e ziua externarii baiatului
Cand fetita l-a vazut pe barbat, nu a fost nevoie de prea multe explicatii , Micuta a exclamt Tatii!!! Barbatul a ingenuchiat, si-a cuprins fiica in brate si a inceput sa plinga
S-a intors catre doctorita, mama fetitei si cu lacrimi in ochi i-a cerut iertare . I-a spus apoi cum s-a casatorit si sotia i-a murit la nastere .Doctorita  insa il iertase demult  .  Se atasase inca din prima clipa de baietel . Copiii se intelegeau de minune iar ei ,in ciuda celor intamplate in vietile fiecaruia ,au sters tot cu buretele . Au inteimeiat o familie ,si asteapta acum pe al cincilea membru.. Au hotarat sa ii lase pe cei mici sa puna ei numele bebelusului  ce urma sa vina pe lume curand
Sfarsit
DIA NICO

Niciun comentariu: